Många av våra klienter har hamnat i kläm mellan myndigheter. De nekas ersättning då de anses arbetsförmögna samtidigt som de anses för sjuka för att arbeta. För att få rätsida på myndighetsbeslut som rör ersättning vid sjukdom, funktionsnedsättning, mm, är det angeläget att ärendet tas om hand så snart som möjligt. Att stå utan ersättning och vara sjuk är en ytterligare stress som kan försämra möjligheten att rehabiliteras och tillfriskna. Det är ofta fördelaktigt att så tidigt som möjligt anlita juridiskt ombud efter att du kommunicerats ett kommande negativt betungande beslut. Omprövning och överklaganden av socialförsäkringsmål handläggs som överinstans över Försäkringskassan i Förvaltningsdomstolarna. Handläggningen tar ofta lång tid, tid som oftast inte finns för att få rätsida på försörjningssituationen. Det är därför bra att anlita juridiskt ombud snarast i processen.
Vi har vana, och lång erfarenhet av att hantera beslut hos Försäkringskassan. Genom åtagande av ditt ärende söker vi tidigt få Försäkringskassan att vidta erforderliga utredningsåtgärder, ifrågasätter beslut som saknas grund eller är taget med felaktig rättstillämpning och berättar för dig vilka handlingar som kan styrka din sak. Vi hjälper dig att invända, ompröva och överklaga Försäkringskassans beslut, och skräddarsyr det efter dina behov och önskemål. Vi genomför erforderlig rättsutredning, bevisvärdering och sammanställer det enligt juridiskt formalia innan det skickas in till Försäkringskassan eller förvaltningsdomstolarna. I ärenden hos Försäkringskassan kan vi åta uppdrag som ombud för att du ska slippa kommunicera med dem under processens pågående. Vi kan även vara dig behjälplig att sammanställa en omprövningsbegäran eller ett överklagande till Förvaltningsrätten.
Om du fått ett avslag från Förvaltningsrätten hjälper vi dig att överklaga beslutet till Kammarrätten. I Kammarrätten krävs prövningstillstånd, och ett överklagande dit är i hög grad fokuserat vid de juridiska brister som kan identifieras vid Förvaltningsrättens handläggning. Innan vi åtar oss att överklaga ett beslut till Kammarrätten gör vi en rättsutredning för att göra en bedömning kring huruvida prövningstillstånd kan komma att medges. Detta eftersom du ska få en klar bild av hur rättsläget ser ut och därefter kan ta ställning till om du vill gå vidare i processen.