Olyckor i trafiken, i arbetet, hos vården eller läkemedelsskador hanteras hos olika försäkringsbolag. Över försäkringsbolagen finns ofta en försäkringsnämnd. Vid försäkringsnämnderna kan ett yttrande begäras i det fall olycksdrabbad inte är nöjd med det beslut som försäkringsbolaget har fattat.

Vi kan hjälpa dig att föra ditt ärende vidare hos försäkringsbolagen, och sedermera försäkringsnämnderna. Ofta kan en anmälan göras, med relativ enkelhet, då skadan inträffat. Det är ofta först när ett beslut kommunicerats från Försäkringsbolaget som juridiskt biträde kan vara behövligt. Detta kan även vara avlastande för dig som kämpar med en skada som du försöker få rätsida på. Försäkringsbolag och försäkringsnämnder erbjuder kostnadsfri prövning och har som syfte att enskilda ska få sin skada prövad utan att behöva väcka en skadeståndstalan i allmän domstol. Emellertid leder detta arrangemang också ofta till att rättmätig skadeersättning inte alltid utges. Det finns därför goda skäl att ha ett juridiskt biträde som bevakar beslutsprocessen, som inkommer med invändningar och som har god kännedom om gällande rätt och praxis inom skadeståndsrätt.

Vi erbjuder att biträda dig eller åta oss rollen som ombud i ditt försäkringsärende. Ofta är det en fördel att anlita ombud redan vid första beslutet hos försäkringsbolaget och söka få till en ändring genom intern omprövning. Vi kan även hjälpa dig senare i processen om ditt ärende ska handläggas hos en försäkringsnämnd. Oavsett vad beslutet blir gällande din skada kan en väl genomförd utredning, och därefter yttrande från försäkringsnämnden användas som vägledande i det fall du ändå önskar väcka talan i domstol, efteråt.
För patientskador som skett i den offentliga vården anmäls skadan till LÖF för att ditt ärende ska börja utredas.
lof.se

För läkemedelsskador anmäls skadan till Läkemedelsförsäkringen AB för att ditt ärende ska börja utredas.
lff.se